Track je gezondheid met een stijlvolle en vrouwelijke smartwatch

Gezondheid Smartwatch Horloge Voeding Motivatie
smartwatch

Smartwatches, ook voor vrouwen!

Sporten is nog nooit zo populair geweest. Van hardlopen tot de sportschool of lekker vanuit huis, steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid en gewicht. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat ons eten steeds ongezonder en vetter wordt. Maar hoe gezond ben je eigenlijk? Dat kan je meten met een smartwatch. Dit is een handig apparaatje, maar vaak zien ze er wat ruig of technisch uit. Vandaar dat veel vrouwen ook liever geen smartwatch dragen. Heel fashionable is het niet. Maar dat kunnen ze wel zijn. Daarom lees je in dit artikel alles over de beste smartwatches voor vrouwen en waar ze goed voor zijn.

Wat zijn smartwatches precies?

Het aantal mensen wat sport is tegenwoordig erg groot. Waar vroeger mensen wel eens gingen wandelen of hardlopen, is het nu erg hip om op je gezondheid te letten en in de sportschool te zijn. Hoewel te veel sporten ook niet heel gezond is, is het wel erg positief dat steeds meer mensen afvallen en een gezond leven oppakken. Maar hoe gezond ben je nu eigenlijk tijdens het sporten? Dan komt een smartwatch goed van pas. Dit is namelijk een digitaal horloge waarmee je verschillende waardes meet. Denk aan je hartslag, bloeddruk en zuurstofgehalte. Hiermee kan je dus goed en secuur meten hoe je lichaam reageert op de inspanning. Tevens gebruiken veel fanatieke sporters smartwatches om hun hartslag in de gaten te houden en hier hun trainingsschema op aan te passen. Met smartwatch kan je vaak ook andere dingen zoals foto’s maken, een route plannen en soms zelfs telefoneren en whatsappen. Het is dus eigenlijk een klein telefoontje om je pols. Heel handig uiteraard, en erg up-in-comming onder de sporters. Echter zijn ze niet heel stijlvol en veel vrouwen dragen ze dan ook liever niet of niet te lang. Daar is nu wat op gevonden.

De beste smartwatch voor dames

Wij vrouwen houden uiteraard wel van een staaltje technologie. Echter is het gebleken dat het voor ons ook net wat belangrijker is hoe dat staaltje technologie eruit ziet en wat er allemaal in zit. Het moet mooi en handig zijn, maar onnodige functies zijn, onnodig.

Daarom is er onderzoek geweest naar de beste smartwatch voor dames. Deze stijlvolle smartwatches zijn niet alleen mooi, maar ook erg handig. Van de wat futuristische uitziende horloges tot de klassieke horloges met smartwatch functies, voor vrouwen een echte must als je gaat sporten. Tevens kan je je trainingsschema goed samenstellen als je de gegevens van de smartwatch afleest.

Tussen smartwatches zitten best nog wat verschillen. De ene lijkt net een armband met een beeldscherm en de ander lijkt sprekend op een horloge. Dit is dan ook het favoriete model voor vrouwen. Waar mannen gaan voor de technische en stoerder uitziende smartwatches, kiezen vrouwen liever voor smartwatches die ze kunnen dragen tijdens het sporten en tijdens het werk zonder dat het niet bij de outfit past.

Waar moet je op letten bij het kopen van een smartwatch?

Als je iets koopt wil je het beste wat er is voor de mooiste prijs. En voor alle producten gelden een aantal punten waar je goed op moet letten om een goed product te kopen. Zo ook bij smartwatches. Niet elke smartwatch is goed genoeg of hebben dezelfde functies. Daarom is het belangrijk dat je hier goed op let. Wat meet de smartwatch allemaal? Heeft hij een hartslagmeter? Bloeddrukmeter? En misschien zelfs een zuurstofmeter? En kan je er een hardloop app op downloaden? Dan kan je je route bijhouden en meten hoe ver je gerend hebt. Ook super handig om te weten. De functies zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten bij een smartwatch.

Maar uiteraard is de uitstraling ook belangrijk. Vaak zien smartwatches er heel technisch uit en hebben ze geen groot scherm. Echter heb je ook smartwatches die wel een groter scherm hebben en er precies zo uitzien als een normaal horloge. Dit maakt dat je hem ook kan dragen tijdens werk of belangrijke gesprekken met klanten, zonder dat iemand je raar aankijkt of je horloge niet bij je outfit past. Een goed eerste indruk is uiteraard erg belangrijk. Naast dit alles is het belangrijk dat je let op het budget. Smartwatches kunnen erg verschillen in prijs, van honderd euro tot duizenden euro’s voor een hyper technische smartwatch. Kijk dus goed wat je kan krijgen binnen je budget en welke functies je echt nodig hebt.


Datum artikel: 5 Juli, 2021

Recente artikelen

BMI berekenen Caffeine Overhead press ATP Spierpijn Rug trainen Slapen en herstel Hardlopen tips Droog trainen Beginnen met squatten

Bekijk alle Reviews of
Laat zelf een review achter

Kennisbank selectie

Body Mass Index Cafeïne Anti-oxidanten Bloedsuikerspiegel Cholestorol Bloed en bloedcellen Afvallen Aminozuren

3 basisstappen voor het bereiken van een gezondere levensstijl