Links
Vind on op Social Media
Neem Contact op

Stuur ons een bericht

Skelet

Kennisbank Skelet

Skelet:
Zonder het skelet zou ons lichaam in elkaar zakken. Het skelet biedt ons lichaam stevingheid en doordat de spieren verbonden zijn met het skelet kunnen we bewegen.

Waar bestaat een menselijk skelet uit?

Het skelet van de mens bestaat uit botten en gewrichten, zonder gewrichten zouden we een stuk stijver bewegen en sommige bewegingen helemaal niet kunnen maken.

het menselijk lichaam bestaat uit iets meer dan 200 botten. Dit verschilt per persoon en is ook afhankelijk van de leeftijd van een persoon. Sommige botten groeien namelijk na een tijd aan elkaar. Als je wordt geboren als baby heb je namelijk veel meer botten, ongeveer 300. In de loop der jaren groeien er steeds meer aan elkaar, waardoor je steeds minder botten krijgt.

Wat is de belangrijkste functite van het skelet?

De belangrijkste functies van het skelet zijn als eerste stevigheid bieden en daarnaast dient het skelet ook als bescherming van belangrijke organen. Je borstkast beschermd je hart en longen en je schedel beschermd je hersenen, ogen en de binnenkant van het oor.

Daarnaast bied het skelet ook aanhechtingspunten voor de spieren. Je botten zijn ook een belangrijke opslagplaats van het mineraal calcium en in het beenmerg worden bloedcellen aangemaakt. Het skelet heeft dus erg veel verschillende functies.


Heb je een vraag over het skelet? Of ben je opzoek naar een op maat gemaakt trainingsschema? Twijfel niet en plaats je reactie hieronder of stel je vraag via het contactformulier

Reacties op kennisbank begrip 'Skelet'

Laat ook een reactie achter!

Recente artikelen

BMI berekenen Caffeine Overhead press ATP Spierpijn Rug trainen Slapen en herstel Hardlopen tips Droog trainen Beginnen met squatten

Bekijk alle Reviews of
Laat zelf een review achter

Reacties op artikelen:

 • Raymond Janssen reageerde op 16 maart, 2019
  20,3 Reactie artikel: bmi berekenen
 • Gast reageerde op 6 maart, 2019
  Ik krijg ipv het krachttrainingsschema, het hardloopschema voor beginners. Reactie artikel: schema op maat
 • Oma Annie reageerde op 5 maart, 2019
  Heb diabetes type 2 en ben nog 7.kg te zwaar. Mijn conditie is 0 en ik ben totaal niet lenig maar superstijf in alle spieren. Wil graag een schema voor 3 x per week snelwandelen/joggen. Reactie artikel: diabetes
 • Jack cals reageerde op 20 februari, 2019
  Hallo ik krijg het verkeerde schema. Va n hardlopen. Ik snap het niet Reactie artikel: schema op maat