Links
Vind on op Social Media
Neem Contact op

Stuur ons een bericht

Skelet

Kennisbank Skelet

Skelet:
Zonder het skelet zou ons lichaam in elkaar zakken. Het skelet biedt ons lichaam stevingheid en doordat de spieren verbonden zijn met het skelet kunnen we bewegen.

Waar bestaat een menselijk skelet uit?

Het skelet van de mens bestaat uit botten en gewrichten, zonder gewrichten zouden we een stuk stijver bewegen en sommige bewegingen helemaal niet kunnen maken.

het menselijk lichaam bestaat uit iets meer dan 200 botten. Dit verschilt per persoon en is ook afhankelijk van de leeftijd van een persoon. Sommige botten groeien namelijk na een tijd aan elkaar. Als je wordt geboren als baby heb je namelijk veel meer botten, ongeveer 300. In de loop der jaren groeien er steeds meer aan elkaar, waardoor je steeds minder botten krijgt.

Wat is de belangrijkste functite van het skelet?

De belangrijkste functies van het skelet zijn als eerste stevigheid bieden en daarnaast dient het skelet ook als bescherming van belangrijke organen. Je borstkast beschermd je hart en longen en je schedel beschermd je hersenen, ogen en de binnenkant van het oor.

Daarnaast bied het skelet ook aanhechtingspunten voor de spieren. Je botten zijn ook een belangrijke opslagplaats van het mineraal calcium en in het beenmerg worden bloedcellen aangemaakt. Het skelet heeft dus erg veel verschillende functies.


Heb je een vraag over het skelet? Of ben je opzoek naar een op maat gemaakt trainingsschema? Twijfel niet en plaats je reactie hieronder of stel je vraag via het contactformulier

Reacties op kennisbank begrip 'Skelet'

Laat ook een reactie achter!

Recente artikelen

BMI berekenen Caffeine Overhead press ATP Spierpijn Rug trainen Slapen en herstel Hardlopen tips Droog trainen Beginnen met squatten

Bekijk alle Reviews of
Laat zelf een review achter

Reacties op artikelen:

 • Robin reageerde op 28 februari, 2021
  Ontvang graag een trainingschema (Mtb) en tips voor fietsen met diabetes Reactie artikel: diabetes
 • koen reageerde op 24 december, 2020
  ik ben op zoek naar een schema voor elke dag zonder materiaal Reactie artikel: krachttraining oefeningen
 • Koen reageerde op 2 december, 2020
  Zeer interessant artikel moet ik zeggen. Reactie artikel: blessure
 • Mario reageerde op 2 december, 2020
  Bedankt voor dit overzicht, ik ga verder inlezen over aminozuren Reactie artikel: waar zitten eiwitten in