Links
Vind on op Social Media
Neem Contact op

Stuur ons een bericht

Afvalstoffen

Kennisbank Afvalstoffen

Afalstoffen:
Continu is jouw lichaam bezig om zich te reinigen. Dit gaat allemaal automatisch, merk je niks van en hoef je ook niets voor te doen. Iedere dag komt jouw lijf in contact met schadelijke en gifitige stoffen. Tot die stoffen horen alle lichaamsvreemde stoffen zoals alcohol, drugs, additieven uit voeding, vervuilde lucht en –water, bestrijdingsmiddelen, zware metalen, micro-organismen en afvalproducten afkomstig van de stofwisseling, hormonen of lichaamsweefsels.

Verschillende organen werken samen om jouw lijf zo gezond mogelijk blijft. Het is daarom erg belangrijk dat je genoeg water drinkt. De afvalstoffen worden namelijk afgevoerd via vocht, een goede vochthuishouding is daarom essentieel. Het lichaam reinigt zichzelf continu, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Bij deze reiniging worden giftige stoffen en afvalstoffen in het lichaam geneutraliseerd en verwijderd uit de weefsels van organen, bloed en uit het lichaam.

De belangrijkste organen die je lichaam reinigen en ontgiften zijn je lever, nieren en galblaas. De lever heeft een belangrijke functie voor de verwerking en afvoer van afvalstoffen. De lever filtert afvalstoffen (toxinen) uit het bloed, die door andere delen van hel lichaam zijn geproduceerd of toxinen afkomstig van buiten het lichaam. De nieren filteren het bloed en zorgen voor de afvoer van wateroplosbare afvalstoffen.


Heb je een vraag over afvalstoffen? Of ben je opzoek naar een op maat gemaakt trainingsschema? Twijfel niet en plaats je reactie hieronder of stel je vraag via het contactformulier

Reacties op kennisbank begrip 'Afvalstoffen'

Laat ook een reactie achter!

Recente artikelen

BMI berekenen Caffeine Overhead press ATP Spierpijn Rug trainen Slapen en herstel Hardlopen tips Droog trainen Beginnen met squatten

Bekijk alle Reviews of
Laat zelf een review achter

Reacties op artikelen:

 • Robin reageerde op 28 februari, 2021
  Ontvang graag een trainingschema (Mtb) en tips voor fietsen met diabetes Reactie artikel: diabetes
 • koen reageerde op 24 december, 2020
  ik ben op zoek naar een schema voor elke dag zonder materiaal Reactie artikel: krachttraining oefeningen
 • Koen reageerde op 2 december, 2020
  Zeer interessant artikel moet ik zeggen. Reactie artikel: blessure
 • Mario reageerde op 2 december, 2020
  Bedankt voor dit overzicht, ik ga verder inlezen over aminozuren Reactie artikel: waar zitten eiwitten in