Links
Vind on op Social Media
Neem Contact op

Stuur ons een bericht

stefan powerliften

Blogger: Stefan van Hoek

Mijn naam is Stefan van Hoek en ik ben gevraagd door trainingingsschema.com of ik het leuk zou vinden om (als gast blogger) een blog bij te houden over mijn voorbereidingen voor mijn eerste powerliftwedstrijd. Aangezien het meteen een goede manier is om mijn progressie + persoonlijke ervaring bij te houden leek me dit een goed plan. In dit blog zal ik zoveel mogelijk vertellen over mijn trainingsschema, trainingsessies, voeding, hoogte- en dieptepunten.

bankdrukken

Informatie over Stefan

Na jarenlang meer bezig geweest te zijn met de bodybuilding kant van de krachtsport heb ik nu besloten om meer te focussen op het powerliften, pure kracht dus. Check hier mijn blog. Zoals algemeen bekend is het voornaamste doel bij bodybuilding spiermassa ontwikkelen in combinatie met het algehele esthetische beeld. Bij het powerliften gaat het simpel gezegd niet zozeer om hoe het lichaam eruit ziet maar hoe zwaar je er mee kunt tillen. Dit vergt een andere trainingsmethode waarbij veel herhaling van de hoofdelementen(Squat, benchpress, Deadliften) centraal staat.

Stefan's strength coach: Behzad Aziz

Ik ben Behzad Aziz en 24 jaar oud. Ik train ruim 6 jaar waarvan 4 jaar actief in wedstrijdverband bij de Nederlandse Powerlift Bond wat onderdeel is van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond: KNKF.

Mijn best behaalde resultaten zijn een 210kg squat, 130kg bench press en 240kg deadlift in de -74kg klasse. mijn coach is Pardeep Kailey, hij is o.a. West Europees kampioen powerliften in de -74 en al jaren actief op internationaal niveau. Ik ben zelf het meest gewend aan de Noorse manier van powerlifting. Dit betekent hoge frequentie, hoog volume en veelal sub-maximale intensiteit. Verder zal je veel varianten van de powerlifts en doelgerichte assistentie oefeningen zien. Elke lifter is uniek en een programma op maat werkt altijd optimaal. Daarbij is het ook nuttig om een coach te hebben die met een andere blik naar jouw trainingen kijkt dan jijzelf.

Het algemene programma van Stefan is gebaseerd op het Noorse Systeem. Uit onderzoeken is gebleken dat 6x per week full body beter is dan 3x per week full body. Het volume wordt dan ook uitgesmeerd over de hele week. Omdat het niet mogelijk is om telkens voluit te gaan, wordt er voornamelijk getraind met 50-75% van je 1RM (one-rep-max).

Stefan's blog: De weg naar mijn eerste powerlifting wedstrijd

Doelstellingen

Bankdrukken:
Mijn doelstelling met bankdrukken is om het gewicht op te krikken naar een nette uitvoering met 120 kilo.

Deadliften:
Mijn doelstelling met deadliften is om mijn techniek te verbeteren en uiteindelijk 200 kilo te deadliften.

Squatten:
Mijn doelstelling met squatten is om 160 kilo te squatten (toen ik begon zat ik op 140 kilo)

Eerste wedstrijd:
Om mijn motivatie te versterken heb ik me ingeschreven voor een powerliftwedstrijd in juli. Ik heb dus iets meer dan 7 maanden te tijd om mijzelf, met behulp van mijn coach, hierop voor te bereiden.

De feiten op een rijtje

Naam Stefan van Hoek
Leeftijd 26
Gewicht begin 72 kilo
Lengte 170 cm
Omtrek bovenbenen 58 cm
Soort werk Kantoorbaan
Sportschool Sport Arena Eindhoven
Start training 1 November 2016
Eerste wedstrijd 15 Juli 2017
Coach Behzad Aziz